Het KamerOrkest Driebergen, kortweg KOD, is een compact amateurorkest dat uit zo'n 30 enthousiaste musici bestaat. Wij repeteren in Driebergen, geven concerteren in en om de gemeente Utrechtse Heuvelrug, en trekken leden aan tot soms ver buiten de regio. Wij voeren gewoonlijk twee concert-projecten per jaar uit en laten ons soms verleiden tot gelegenheidsconcerten. De vaste voor- en najaarsconcerten vinden meestal in mei en november plaats.

KOD Lite bestaat uit een afvaardiging van leden van het orkest. Het is onze ‘Out and About’ groep, opgericht om ons repertoire met een twist te laten horen op evenementen in de Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Ook op aanvraag beschikbaar. Een KOD-Lite formatie speelde op 28 september 2021 tijdens het Cultuurfestival Heuvelrug.

Het orkest heeft in 2018 zijn 30-jarig bestaan gevierd met een bijzonder concert met vooral jonge componisten uit Nederland. Ondertussen zijn wij ook op zoek naar verjonging en uitbreiding. Kijk daarvoor onder 'Meespelen'. 

Horen hoe het klinkt? Van een gedeelte van ons concert van 17 november 2019 is een opname te beluisteren: het Scherzo uit de vierde symfonia van Niels Gade. Kijk rechts onderaan deze pagina, of bij 'concerten'. 

Laatste nieuws en actuele concerten:

 

Programma 'Boheems Boeket' nu op 20 en 21 november 2021

 Boheems Boeket

Al een poosje wilden wij weer eens een duik nemen in de rijke voorraad Tsjechische muziek. Het is geworden: De symfonie in D van de 19e-eeuwse componist en meesterpianist Jan Vačlav Hugo Vořišek, en het vioolconcert van Antonin Dvořák. Wij zijn heel blij dat de jonge en eigenzinnige violiste Merel Vercammen dit concert met ons wil spelen. Merel soleerde ook al in 2018 met ons orkest in de Fantasie voor viool en orkest van Mathilde Wantenaar. De titel van dit programma: 'Een Boheems Boeket'. Van harte uitgenodigd!

N.B. Dit concert was oorspronkelijk gepland voor 10 mei 2020, maar is vanwege corona doorgeschoven. Wij spelen het programma nu twee maal: op 20 november 2021 in de Grote Kerk in Driebergen, en op 21 november in de Andrieskerk in Amerongen, beide om 15:30 's-middags. Kaarten bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vragen een corona toegnagsbewijs (QR code).