plaatje poster njc copy

'LEVENSLUST' is het motto van ons 35 jarig bestaan.

 Op zondagmiddag 10 december 2023 spelen wij ons jubileumconcert, samen met het  Driebergs gemengd koor Scherzando, om 15:30 in de Sionskerk in Zeist. Een try-out is te horen op zaterdagmiddag 9 december, 15:30,  in de de Amerongse Andrieskerk. Het Programma:

  • Franz Schubert: Ouverture in Italiaanse stijl;
  • Johannes Brahms: delen uit de Liebeslieder Walzer (met koor);
  • Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine (met koor);
  • Georges Bizet: Symfonie nr. 1.

 

concert230910

 

Op zondag 10 september speelde het KOD in het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, samen met JeugdOrkest OpStreek. In de mooie Andrieskerk in Amerongen speelde OpStreek werk van Mozart en Tsjaikovsky, KOD bracht een reprise van de Carmen Suites van Bizet. Samen speelden we 'Baba Yaga' uit de 'Schilderijen van een Tentoonstelling' van Moussorgskij.

 

 

Het KamerOrkest Driebergen, kortweg KOD, is een compact amateurorkest dat uit zo'n 30 enthousiaste musici bestaat. Wij repeteren in Driebergen, geven concerteren in en om de gemeente Utrechtse Heuvelrug, en trekken leden aan tot soms ver buiten de regio. Wij voeren gewoonlijk twee concert-projecten per jaar uit en laten ons graag verleiden tot gelegenheidsconcerten. De vaste voor- en najaarsconcerten vinden meestal in mei en november plaats. Zie ook onder 'concerten' en 'orkest'.

KOD Lite bestaat uit een afvaardiging van leden van het orkest. Het is onze ‘Out and About’ groep, opgericht om ons repertoire met een twist te laten horen op evenementen in de Utrechtse Heuvelrug en omgeving. Ook op aanvraag beschikbaar. Een KOD-Lite formatie speelde op 28 september 2021 tijdens het Cultuurfestival Heuvelrug.

Het orkest heeft in 2018 zijn 30-jarig bestaan gevierd met een bijzonder concert met vooral jonge componisten uit Nederland. Ondertussen zijn wij ook op zoek naar verjonging en uitbreiding. Met onze stimulerende nieuwe dirigent, Samuel Tamarit Otero, begint dat aan te trekken. Strijkers zijn ook welkom voor één project. Kijk daarvoor onder 'Meespelen'.

Horen hoe het klinkt? Uit ons concert van 19 november 2022 is een opname te beluisteren van het vioolconcert van Beethoven, en uit ons concert van 17 november 2019 een opname van het Scherzo uit de vierde symfonia van Niels Gade. Kijk rechts onderaan deze pagina, of bij 'concerten'.