Concerten

14 mei 2023: Viva España!

flamenco copyIn het eerste project van ons lustrumjaar spelen we een spetterend Spaans programma:

1.-- Juan Crisóstomo de Arriaga: ouverture 'Los esclavos felices'; vrolijke muziek over 'gelukkige slaven', uit de tijd vóór de afschaffing van de slavernij...., door een veelbelovende componist die wel erg jong overleed, net geen 20 jaar oud.

2.-- Pablo de Sarasate: 'Aires gitanos', 'Introducción y tarantella', en 'Capricho vasco', met vioolsolo door Tosca Opdam; Sarasate was in de eerste plaats een begenadigd violist, maar ook de maker van zeer virtuoze vioolcomposities. Wij spelen er daarvan drie, en zijn erg blij dat wij de opkomende ster Tosca Opdam in de solo's mogen begeleiden.

3.-- Georges Bizet: Carmen suites 1 en 2. De suites zijn een verzameling van de bekendste delen uit Bizet's beroemde opera over het flamboyante zigeunermeisje waar alle mannen voor vallen. De muziek is vol temperament als Carmen zelf....

 

Wij hopen dit programma te spelen op zondagmiddag 14 mei, 15:00, in de Grote Kerk in Driebergen. We spelen een informele try-out op zaterdagmiddag, 14:15, in de Woudkapel, Beethovenlaan 21 in Bilthoven.

Kaarten € 17,50 (tot 18 jaar gratis) bestellen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen. Voor de te try-out in Bilthoven is een vrijwillige bijdrage welkom.

'Vrienden van het KOD' zijn welkom op onze repetitiedag, 22 april van 10:00 tot 15:30 (doorloop om 15:00 uur). Zo kunt u meemaken hoe onze dirigent met ons werkt om het beste uit onszelf te halen. Voor wie dat van plan is: graag van te voren melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..