Concerten

Boheems BoeketAl een poosje wilden wij weer eens een duik nemen in de rijke voorraad Tsjechische muziek. Het is geworden: De symfonie in D van de 19e-eeuwse componist en meesterpianist Jan Vačlav Hugo Vořišek, en het vioolconcert van Antonin Dvořák. Wij zijn heel blij dat de jonge en eigenzinnige violiste Merel Vercammen dit concert met ons wil spelen. Merel soleerde ook al in 2018 met ons orkest in de Fantasie voor viool en orkest van Mathilde Wantenaar. De titel van dit programma: 'Een Boheems Boeket'. Van harte uitgenodigd!

N.B. Dit concert was oorspronkelijk gepland voor 10 mei 2020, maar is vanwege corona doorgeschoven. Het zal nu twee maal gespeeld worden: op 20 november 2021 in de Grote Kerk in Driebergen en op 21 november in de Andrieskerk in Amerongen, beide op 15:30 in de middag. Kaarten reserveren bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vragen een corona toegangsbewijs (QR code).

Het Najaarsconcert is voorgenomen voor 15 november 2020 om 15.30u in de Grote Kerk te Driebergen. Zoals het plan nu staat (eind augustus) zullen we met gesplitst orkest optreden. De strijkers laten zich horen met de 'Variaties op een thema van Tsjaikovsky' van Anton Arensky en de Serenade voor strijkers van Edward Elgar. De blazers gaan werken aan de Serenade opus 7 van Richard Strauss en een arrangement van de Tsjechische Suite van Antonín Dvorak. Het verloop van de corona pandemie kan ons nog dwingen de plannen te wijzigen.  

 N.B. Ook dit concert is helaas vanwege de landelijke corona-maatregelen gecanceld.

Onder deze link kun je luisteren naar een opname van een deel van ons concert van 17 november 2019:het Scherzo uit de vierde symfonie van Niels Gade. 

In gevolg op de corona-maatregelen hebben wij helaas het concert 'Boheems Boeket' moeten afzeggen. Wij hopen dit programma op een later moment alsnog te kunnen uitvoeren.

0001 copyNa het ijzeren repertoire van Beethoven gaan we dit najaar weer het avontuur aan met een Scandinavisch programma 'Noordse Sagen'. We spelen de vierde symfonie van Niels Gade (1817-1890) en zijn prijswinnende ouverture 'Efterklange af Ossian' (Echo's van Ossian); en van Johan Svendsen (1840-1911) de eerste Noorse Rhapsodie. Het concert is zondagmiddag 17 november in de Grote Kerk in Driebergen.

De pdfflyer is hier te downloaden.