Concerten

FlyerKOD 1 versie3Na ons prachtige lustrumjaar (35!) gaan we vol energie verder naar ons volgende project. Het wordt een gevarieerd repertoire:

  • De suite 'Poetischer Spaziergang' van de Nederlandse componist Jan Brandts Buys (1868-1933);
  • De 'Kleine Dreigroschen Musik', van Kurt Weill, gebaseerd op de gelijknamige opera, in een arrangement voor symfonie-orkest van J. Rozemond.
  • Het vierde pianoconcert van Ludwig Beethoven. De Driebergse pianist Bas Verheijden zal voor de vijfde keer met ons orkest als solist optreden, een vertrouwde, spetterende combinatie!

Het concert staat op de agenda voor zaterdagmiddag 25 mei om 15:30 in de Grote Kerk in Driebergen, waar Bas zijn eigen vleugel heeft staan. Het plan is een try-out te spelen in Huize het Oosten in Bilthoven, voor bewoners, op 20 april om 15:00.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen bij de penningmeester, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen. De toegang is €20,- (tot 18 jaar gratis). Op de try-out is een vrijwillige bijdrage welkom.

 

 

 

 

 

 In Podium Witteman meer informatie over Jan Brandts Buys, heel wat beroemder in Wenen dan in Nederland....

Samuel wint Mendelssohn ConcoursOp donderdag 18 januari 2024 dirigeerde Samuel in de finale van het internationale Felix Mendelssohn dirigentenconcours in Tsjechië (Karlo Vyvary) en hij werd de winnaar! In een interview met Hans Haffmans op radio klassiek vertelde Samuel over zijn motivatie om mee te doen: “Als musicus wil ik mezelf uitdagen, nieuw repertoire uitproberen bijvoorbeeld. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen. En zo kwam dit concours op mijn pad en ik was beschikbaar. Dus ik dacht: ik ga naar Tsjechië.” Het KOD is enorm blij! Wij weten dat hij elke donderdagavond in bloedvorm is, en dat was dus ook zo bij de finale, op die donderdagavond in Karlo Vyvary. Samuel, van harte gefeliciteerd met deze prachtige erkenning!   

plaatje poster njc copy copyOp zondagmiddag 10 december spelen wij ons jubileumconcert, samen met het  Driebergs gemengd koor Scherzando, om 15:30 in de Sionskerk in Zeist. Een try-out is te horen op zaterdagmiddag 9 december, 15:30,  in de de Amerongse Andrieskerk. Het Programma:

  • Franz Schubert: Ouverture in Italiaanse stijl;
  • Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine (met koor);
  • Johannes Brahms: delen uit de Liebeslieder Walzer (met koor);
  • Georges Bizet: Symfonie nr. 1.

Kaarten voor het concert in Zeist zijn te bestellen bij de penningmeester, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen. Op 10 december is de toegang €20,- (tot 18 jaar gratis). Op de try-out van 9 december is een vrijwillige bijdrage welkom.

Voor alle violisten in de regio: er liggen opnieuw kansen om kennis te maken met ons gezellige orkest en onze bevlogen dirigent Samuel Tamarit Otero! Zie onder 'meespelen'.

In 2023 bestaat het KOD 35 jaar.

Het eerste concert van dit lustrumjaar was op 14 mei: Viva Espana! Een spetterende uitvoering van de Carmen Suites van Bizet en virtuoze vioolmuziek van Sarasate, met Tosca Opdam als soliste. Zie hieronder.

Op zondag 10 september speelde het KOD in het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, in de mooie Andrieskerk in Amerongen. Hier klonk een reprise van Bizet's Carmen Suites, en speelden wij ook samen met Jeugdorkest OpStreek.

Op zondagmiddag 10 december spelen wij ons jubileumconcert, samen met het  Driebergs gemengd koor Scherzando. Zie hieronder.

flamenco copyIn het eerste project van ons lustrumjaar spelen we een spetterend Spaans programma:

1.-- Juan Crisóstomo de Arriaga: ouverture 'Los esclavos felices'; vrolijke muziek over 'gelukkige slaven', uit de tijd vóór de afschaffing van de slavernij...., door een veelbelovende componist die wel erg jong overleed, net geen 20 jaar oud.

2.-- Pablo de Sarasate: 'Aires gitanos', 'Introducción y tarantella', en 'Capricho vasco', met vioolsolo door Tosca Opdam; Sarasate was in de eerste plaats een begenadigd violist, maar ook de maker van zeer virtuoze vioolcomposities. Wij spelen er daarvan drie, en zijn erg blij dat wij de opkomende ster Tosca Opdam in de solo's mogen begeleiden.

3.-- Georges Bizet: Carmen suites 1 en 2. De suites zijn een verzameling van de bekendste delen uit Bizet's beroemde opera over het flamboyante zigeunermeisje waar alle mannen voor vallen. De muziek is vol temperament als Carmen zelf....

 

Wij hopen dit programma te spelen op zondagmiddag 14 mei, 15:00, in de Grote Kerk in Driebergen. We spelen een informele try-out op zaterdagmiddag, 14:15, in de Woudkapel, Beethovenlaan 21 in Bilthoven.

Kaarten € 17,50 (tot 18 jaar gratis) bestellen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen. Voor de te try-out in Bilthoven is een vrijwillige bijdrage welkom.

'Vrienden van het KOD' zijn welkom op onze repetitiedag, 22 april van 10:00 tot 15:30 (doorloop om 15:00 uur). Zo kunt u meemaken hoe onze dirigent met ons werkt om het beste uit onszelf te halen. Voor wie dat van plan is: graag van te voren melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..