Concerten

In 2023 bestaat het KOD 35 jaar.

Het eerste concert van dit lustrumjaar was op 14 mei: Viva Espana! Een spetterende uitvoering van de Carmen Suites van Bizet en virtuoze vioolmuziek van Sarasate, met Tosca Opdam als soliste. Zie hieronder.

Op zondag 10 september speelde het KOD in het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, in de mooie Andrieskerk in Amerongen. Hier klonk een reprise van Bizet's Carmen Suites, en speelden wij ook samen met Jeugdorkest OpStreek.

Op donderdagavond 14 september is er een openbare repetitie, 19:45-21:00 in Muziek gebouw Aurora, de Woerd 3a in Driebergen. Voor alle instrumentalisten die ons orkest een keer willen ervaren. Misschien smaakt het naar meer! Opgeven vóór 7 september bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op dinsdagavond 26 september is er op de kennismakingsavond voor nieuwe bewoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, in het gemeentehuis in Doorn, informatie over het orkest in te winnen.

Op zondagmiddag 10 december spelen wij ons jubileumconcert, samen met het  Driebergs gemengd koor Scherzando. Zie hieronder.

Op zondagmiddag 10 december spelen wij ons jubileumconcert, samen met het  Driebergs gemengd koor Scherzando, om 15:30 in de Sionskerk in Zeist. Een try-out is te horen op zaterdagmiddag 9 december, 15:30,  in de de Amerongse Andrieskerk. Het Programma:

  • Franz Schubert: Ouverture in Italiaanse stijl;
  • Johannes Brahms: delen uit de Liebeslieder Walzer (met koor);
  • Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine (met koor);
  • Georges Bizet: Symfonie nr. 1.

Voor alle strijkers in de regio: hier liggen opnieuw kansen om kennis te maken met ons gezellige orkest en onze bevlogen dirigent Samuel Tamarit Otero! Zie onder 'meespelen'.

flamenco copyIn het eerste project van ons lustrumjaar spelen we een spetterend Spaans programma:

1.-- Juan Crisóstomo de Arriaga: ouverture 'Los esclavos felices'; vrolijke muziek over 'gelukkige slaven', uit de tijd vóór de afschaffing van de slavernij...., door een veelbelovende componist die wel erg jong overleed, net geen 20 jaar oud.

2.-- Pablo de Sarasate: 'Aires gitanos', 'Introducción y tarantella', en 'Capricho vasco', met vioolsolo door Tosca Opdam; Sarasate was in de eerste plaats een begenadigd violist, maar ook de maker van zeer virtuoze vioolcomposities. Wij spelen er daarvan drie, en zijn erg blij dat wij de opkomende ster Tosca Opdam in de solo's mogen begeleiden.

3.-- Georges Bizet: Carmen suites 1 en 2. De suites zijn een verzameling van de bekendste delen uit Bizet's beroemde opera over het flamboyante zigeunermeisje waar alle mannen voor vallen. De muziek is vol temperament als Carmen zelf....

 

Wij hopen dit programma te spelen op zondagmiddag 14 mei, 15:00, in de Grote Kerk in Driebergen. We spelen een informele try-out op zaterdagmiddag, 14:15, in de Woudkapel, Beethovenlaan 21 in Bilthoven.

Kaarten € 17,50 (tot 18 jaar gratis) bestellen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen. Voor de te try-out in Bilthoven is een vrijwillige bijdrage welkom.

'Vrienden van het KOD' zijn welkom op onze repetitiedag, 22 april van 10:00 tot 15:30 (doorloop om 15:00 uur). Zo kunt u meemaken hoe onze dirigent met ons werkt om het beste uit onszelf te halen. Voor wie dat van plan is: graag van te voren melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

poster concert kod 19 11 2022kopieAanstaande november 2022 wil het KOD zich opnieuw laten horen onder leiding van Samuel Tamarit Otero, deze keer met een heel klassiek programma: de ouverture 'La Clemenza di Tito' van Mozart, de derde symfonie van Schubert, en het vioolconcert van Beethoven, met Merel Vercammen als solist. Wij concerteren op de zaterdagmiddag 19 november, 15:30, in de Grote Kerk in Driebergen (NB: eerder is de datum van 27 november genoemd, dit is gewijzigd!).

Kaarten € 17,50 (tot 18 jaar gratis) bestellen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen.

'Vrienden van het KOD' zijn welkom op onze repetitiedag, 12 november van 10:00 tot 15:30 (doorloop om 15:00 uur). Zo kunt u meemaken hoe onze dirigent met ons werkt om het beste uit onszelf te halen. Voor wie dat van plan is: graag van te voren melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

staffa and fingals cave carouselOp 21 en 22 mei 2022 hoopt het KOD zich op verschillende plekken in de Utrechtse Heuvelrug te presenteren, met een temperamentvol programma. Op de lessenaar staan: de 2e symfonie van Camille Saint-Saëns, de suite ‘Masques et Bergamasques’ van Gabriel Fauré, en de ouverture ‘Hebriden’ van Felix Mendelssohn.

Op zaterdag 21 mei zullen we spelen op openbare locaties: 11:30 in De Proloog, Allemanswaard in Amerongen, en om 15:00 in Woonzorgcentrum De Schermerij in Leersum. Op deze dag spelen we niet ons hele programma en is de toegang vrij (vrijwillige bijdragen welkom!). 

Op zondag 22 mei spelen we om 15:30 's-middags het volledige programma in de Grote Kerk in Driebergen. Kaarten zijn te bestellen à 17,50 (tot 18 jaar gratis) op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Omdat onze vaste dirigent Albert van Eeghen een half jaar sabbatical heeft opgenomen werkt het orkest voor dit project met interim-dirigent Samuel Tamarit Otero. 

Houd onze website in de gaten voor meer nieuws!