Concerten

In 2023 bestaat het KOD 35 jaar. 

Het eerste concert van dit lustrumjaar is al op 14 mei aanstaande: Viva Espana! Zie hieronder.

In ons jubileumconcert op zondagmiddag 10 december zullen we samenwerken met het Driebergs gemengd koor Scherzando. Over het programma volgt meer informatie.

Ook in het kader van ons lustrum hopen wij ons te laten horen op het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug, op 10 september.

Onder elkaar zullen wij het vieren tijdens een weekend in oktober, in Hei- en Boeicop.

Voor alle strijkers in de regio: hier ligt opnieuw een kans om kennis te maken met ons gezellige orkest en onze bevlogen dirigent Samuel Tamarit Otero! Zie onder 'meespelen'. 

flamenco copyIn het eerste project van ons lustrumjaar spelen we een spetterend Spaans programma:

1.-- Juan Crisóstomo de Arriaga: ouverture 'Los esclavos felices'; vrolijke muziek over 'gelukkige slaven', uit de tijd vóór de afschaffing van de slavernij...., door een veelbelovende componist die wel erg jong overleed, net geen 20 jaar oud.

2.-- Pablo de Sarasate: 'Aires gitanos', 'Introducción y tarantella', en 'Capricho vasco', met vioolsolo door Tosca Opdam; Sarasate was in de eerste plaats een begenadigd violist, maar ook de maker van zeer virtuoze vioolcomposities. Wij spelen er daarvan drie, en zijn erg blij dat wij de opkomende ster Tosca Opdam in de solo's mogen begeleiden.

3.-- Georges Bizet: Carmen suites 1 en 2. De suites zijn een verzameling van de bekendste delen uit Bizet's beroemde opera over het flamboyante zigeunermeisje waar alle mannen voor vallen. De muziek is vol temperament als Carmen zelf....

 

Wij hopen dit programma te spelen op zondagmiddag 14 mei, 15:00, in de Grote Kerk in Driebergen. We spelen een informele try-out op zaterdagmiddag, 14:15, in de Woudkapel, Beethovenlaan 21 in Bilthoven.

Kaarten € 17,50 (tot 18 jaar gratis) bestellen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen. Voor de te try-out in Bilthoven is een vrijwillige bijdrage welkom.

'Vrienden van het KOD' zijn welkom op onze repetitiedag, 22 april van 10:00 tot 15:30 (doorloop om 15:00 uur). Zo kunt u meemaken hoe onze dirigent met ons werkt om het beste uit onszelf te halen. Voor wie dat van plan is: graag van te voren melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

poster concert kod 19 11 2022kopieAanstaande november 2022 wil het KOD zich opnieuw laten horen onder leiding van Samuel Tamarit Otero, deze keer met een heel klassiek programma: de ouverture 'La Clemenza di Tito' van Mozart, de derde symfonie van Schubert, en het vioolconcert van Beethoven, met Merel Vercammen als solist. Wij concerteren op de zaterdagmiddag 19 november, 15:30, in de Grote Kerk in Driebergen (NB: eerder is de datum van 27 november genoemd, dit is gewijzigd!).

Kaarten € 17,50 (tot 18 jaar gratis) bestellen via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Boekhandel Baas, Traay 4c, Driebergen.

'Vrienden van het KOD' zijn welkom op onze repetitiedag, 12 november van 10:00 tot 15:30 (doorloop om 15:00 uur). Zo kunt u meemaken hoe onze dirigent met ons werkt om het beste uit onszelf te halen. Voor wie dat van plan is: graag van te voren melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

staffa and fingals cave carouselOp 21 en 22 mei 2022 hoopt het KOD zich op verschillende plekken in de Utrechtse Heuvelrug te presenteren, met een temperamentvol programma. Op de lessenaar staan: de 2e symfonie van Camille Saint-Saëns, de suite ‘Masques et Bergamasques’ van Gabriel Fauré, en de ouverture ‘Hebriden’ van Felix Mendelssohn.

Op zaterdag 21 mei zullen we spelen op openbare locaties: 11:30 in De Proloog, Allemanswaard in Amerongen, en om 15:00 in Woonzorgcentrum De Schermerij in Leersum. Op deze dag spelen we niet ons hele programma en is de toegang vrij (vrijwillige bijdragen welkom!). 

Op zondag 22 mei spelen we om 15:30 's-middags het volledige programma in de Grote Kerk in Driebergen. Kaarten zijn te bestellen à 17,50 (tot 18 jaar gratis) op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Omdat onze vaste dirigent Albert van Eeghen een half jaar sabbatical heeft opgenomen werkt het orkest voor dit project met interim-dirigent Samuel Tamarit Otero. 

Houd onze website in de gaten voor meer nieuws!

Boheems BoeketAl een poosje wilden wij weer eens een duik nemen in de rijke voorraad Tsjechische muziek. Het is geworden: De symfonie in D van de 19e-eeuwse componist en meesterpianist Jan Vačlav Hugo Vořišek, en het vioolconcert van Antonin Dvořák. Wij zijn heel blij dat de jonge en eigenzinnige violiste Merel Vercammen dit concert met ons wil spelen. Merel soleerde ook al in 2018 met ons orkest in de Fantasie voor viool en orkest van Mathilde Wantenaar. De titel van dit programma: 'Een Boheems Boeket'. Van harte uitgenodigd!

N.B. Dit concert was oorspronkelijk gepland voor 10 mei 2020, maar is vanwege corona doorgeschoven. Het zal nu twee maal gespeeld worden: op 20 november 2021 in de Grote Kerk in Driebergen en op 21 november in de Andrieskerk in Amerongen, beide op 15:30 in de middag. Kaarten reserveren bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vragen een corona toegangsbewijs (QR code).